top of page

תכנון  מטבח

מטבח
תכנון מטבחים
מטבח עם פורמייקה מבריקה צבע מוקה
תכנון ועיצוב מטבח

תכנון המטבח הינו אחד השלבים הראשונים בעיצוב ותכנון ביתכם. ברוב הבתים בישראל המטבח מהווה "מרכז הבית". כבר מזמן המטבח אינו מקום רק לבשל בו...וצריך לקחת את זה בחשבון בתכנונו.

המטבח הוא סוג של מפעל.

מפעל שמייצרים בו ארוחות, קלות ומורכבות כאחד. וכמו כל המפעלים, גם המפעל הזה צריך להיות נוח ופונקציונלי ולא רק יפה.

ישנם כמה דברים שצריך לקחת בחשבון כשאתם מתכננים את מטבח החלומות שלכם:

1. באיזה מוצרי חשמל "קטנים" אתם משתמשים?

לדוגמה: תמי 4, טוסטרים, מג'ימיקס, קיטשן אייד וכד'

2. כמה סטים של סירים ומחבתות, סכו"ם וצלחות יש לכם?

לדוגמה: סט אחד, בשרי וחלבי מופרדים, סט לשבת וכד'

3. כמה ואיזה סוג של מאכלים אתם "אוגרים" ביום יום?

לדוגמה: פסטות, אורז, דגני בוקר, קמח, סוכר וקפה וכד'

4. היכן תרצו למקם מפות, מגבות מטבח, שקיות אוכל, ניילון נצמד, רדיד אלומיניום וכד'...?

5. היכן תרצו למקם תבלינים ובקבוקים?

6. איפה אתם אוהבים לאחסן את תפוחי האדמה והבצל?

יש לוודא שתכננתם מקום לכל הדברים שמצויינים מעלה!

בתכנון מיקום הכיור והכיריים במטבח שלכם, וזה טיפ מאוד חשוב, תדעו שלא משנה כמה משטח יש לכם במטבח המקום בו תעמדו לקלף, לחתוך ולקצוץ יהיה תמיד בין הכיור והכיריים!

המקרר, כיריים וכיור נקראים "המשולש הקדוש" תוודאו שיש לכם מעבר נוח וטבעי בין השלושה. הרי זו "הדרך" שעוברים הכי הרבה במטבח. מוציאים משהו מהמקרר, שוטפים בכיור, חותכים במשטח העבודה ומכניסים לסיר שעל הכיריים.

גודל משטח העבודה צריך לנוע בין 80-120 ס"מ. פחות מזה, יהיה לכם צפוף, יותר מזה יהיה לכם רחוק מדי.

בתאבון!

חזרה לטיפים

bottom of page